Mutabbag Zubaidi

Mutabbag Zubaidi

Ingredience:


Zubaidi ryba: 2 kusy (velká velikost)
mletý koriandr: půl polévkové lžíce
Kopr: lžička
Kurkuma: půl lžičky
Kardamon: půl lžičky
Cibule: šálek (nakrájený)
Česnek: lžička (rozmačkaný)
Sůl: podle potřeby


koření na ryby:


Sušený černý citron: 2 kusy
Černý pepř: půl lžičky
Světlice barvířská: půl lžičky
Kurkuma: půl lžičky
Zelený koriandr: svazek (malý svazek)
Kopr: 3 polévkové lžíce (nasekaný)


Ingredience na rýži:


Basmati rýže: 750 g
Kardamom: 6 kusů
Ghí: 100 gramů
Česnek: lžička (rozmačkaný)
Cibule: 1 kus (nakrájená)
Skořice: půl lžičky
Sůl, podle chuti
Černý pepř podle chuti


Chcete-li ozdobit Mutabbaq Zubaidi:
Rozinky: 1 polévková lžíce (namočené ve vodě)
Cibule: 1 kus (nakrájená)
Zelený koriandr: polévková lžíce

PŘÍPRAVA: 
1. Rybí náplň připravíme tak, že na sporák dáme nakrájenou cibuli, přidáme jen lžičku oleje a dále mícháme, pak na ni dáme česnek a nakonec přidáme sůl, koriandr a kopr se 4 lžícemi vody, aby to bylo jako těsto a rybu zevnitř vycpeme této náplň a poté ryby dobře uzavřeme nití.

2. Do malé misky přidejtekoření na ryby a mouku, na povrchu ryby vytvořte podélné pruhy, kousky ryby zasypte kořením a poté rybu nechte půl hodiny stranou.

3. Na pánev dejte malé množství oleje a do oleje přidejte plátky citronu, a rybu opečte z obou stran a poté rybu z oleje slijte.

4. Příprava rýže: do hrnce dejte trochu oleje a přidejte do něj cibuli, česnek, sušený citron, kopr a zelený koriandr a trochu je promíchejte, poté přidejte množství vody potřebné k uvaření rýže.

5. Po čtvrt hodině od uvaření rýže odklopíme poklici a přidáme kousky ryby.

6. Mezitím si připravte ozdoby tak, že osmahnete cibuli s ghí, přidáte koriandr a rozinky, poté, co se ujistíte, že je rýže uvařená, vložte ji do servírovací misky a ozdoby položte na povrch.

Zubeidi Silver 1kg