Marmaláda z lilku

Marmaláda z lilku

Džem z lilku
Zejména těm, kteří na to nejsou zvyklí a nevědí, že džem se vyrábí i z exotičtějších věcí, jako jsou vlašské ořechy a kaštany, se tato myšlenka může zdát zvláštní.V každém případě byste si neměli nechat ujít ochutnání těchto oblíbených sladkostí.

Pokud jste zvědaví na chuť lilkového džemu, můžete si malé množství vyrobit doma podle následujících kroků:

První krok: lilek omyjte a oloupejte, poté každý lilek nakrájejte od středu na malý podélný řez.

Druhý krok: Po přidání limetkové šťávy namočte lilek vodou a za stálého míchání nechte asi dvě hodiny.

Třetí krok: Vypneme oheň a necháme lilek, dokud nevychladne, pak každý lilek zvlášť vymačkáme, aby z něj vytekla voda a do podélného zářezu, který jsme udělali na začátku, napěchujeme každý trochou ořechu.

Čtvrtý Krok: V samostatné misce na mírném ohni smíchejte 8 hrnků cukru a 4 hrnky vody na přípravu sirupu, přidejte do něj trochu skořice, muškátového oříšku a hřebíčku a nechte vařit.

Pátý Krok: Do sirupu přidejte lilek a nechte ho na mírném ohni, dokud nezezlátne, poté k němu přidejte lžíci citronu, dokud se s ním trochu nerozvaří.

Nakonec: Vypněte oheň a džem necháme do vychladnutí, poté naplníme do suché vzduchotěsné nádoby.

BABY LILEK