Vaši objednávku vám ještě potvrdíme

Mograbia

RECEPT NA MOGRABIA                                                                                             

Na kuře:

  1. 2 tyčinky celé skořice
  2. 4 bobkové listy
  3. lžička hřebíčku celého
  4. 1 cibule
  5. 1 malá mrkev
  6. 1 kg kuřecí stehna s kostí, nebo vykostěná prsa

Na mograbie:

  1. 2 šálky kuliček mograbie
  2. 1 lžička marockého koření
  3. 1 malá cibule
  4. 2 šálky uvařené cizrny
  5. 2 lžíce másla
  6. 2 lžíce rostlinného oleje
  7. 7 šálků vody
  8. 2 lžičky mletého kmínu
  9. 1 1/2 čajové lžičky mleté skořice 
  10. sůl, pepř

Příprava:

Kuře:

Nakrájejte cibuli najemno a usmažte. Přidejte hřebíček a kuře, společně osmahněte a zalejte vodou. Přidejte skořici, bobkový list a mrkev. Vařte do změknutí kuřete. Vyjměte kuře a dejte ho na 10 minut do trouby při teplotě 150 ° C.

Mograbie:

V hrnci vařte 3 šálky vody. Přidejte sůl a marocké koření a kuličky mograbie. Vařte společně do změknutí kuliček mograbie. Vodu slejte, přidejte máslo a chvíli osmahněte. Přilejte vývar z kuřete tak, aby se nepřipalovalo. Dochuťte skořicí a kmínem a dejte na mírný oheň, aby kuličky zůstaly teplé.

Cizrna:

Na pánvi osmahněte cibuli, přidejte cizrnu, sůl, pepř, kmín a skořici. Společně chvíli smažíme. Přilijeme vývar, chvíli dusíme.

Nakrájíme uvařenou mrkev a smícháme s kuřetem, mograbie a cizrnou a směs necháme ještě 15 minut vařit. Přilíváme vývar, aby se směs nepřipálila. Servírujeme ozdobené petrželkou, nebo koriandrem. Je možné jednotlivé části nemíchat a při servírování na sebe vrstvit, kdy maso bude jako poslední.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení