Mograbia

RECEPT NA MOGRABIA                                                                                             

Na kuře:

  1. 2 tyčinky celé skořice
  2. 4 bobkové listy
  3. lžička hřebíčku celého
  4. 1 cibule
  5. 1 malá mrkev
  6. 1 kg kuřecí stehna s kostí, nebo vykostěná prsa

Na mograbie:

  1. 2 šálky kuliček mograbie
  2. 1 lžička marockého koření
  3. 1 malá cibule
  4. 2 šálky uvařené cizrny
  5. 2 lžíce másla
  6. 2 lžíce rostlinného oleje
  7. 7 šálků vody
  8. 2 lžičky mletého kmínu
  9. 1 1/2 čajové lžičky mleté skořice 
  10. sůl, pepř

Příprava:

Kuře:

Nakrájejte cibuli najemno a usmažte. Přidejte hřebíček a kuře, společně osmahněte a zalejte vodou. Přidejte skořici, bobkový list a mrkev. Vařte do změknutí kuřete. Vyjměte kuře a dejte ho na 10 minut do trouby při teplotě 150 ° C.

Mograbie:

V hrnci vařte 3 šálky vody. Přidejte sůl a marocké koření a kuličky mograbie. Vařte společně do změknutí kuliček mograbie. Vodu slejte, přidejte máslo a chvíli osmahněte. Přilejte vývar z kuřete tak, aby se nepřipalovalo. Dochuťte skořicí a kmínem a dejte na mírný oheň, aby kuličky zůstaly teplé.

Cizrna:

Na pánvi osmahněte cibuli, přidejte cizrnu, sůl, pepř, kmín a skořici. Společně chvíli smažíme. Přilijeme vývar, chvíli dusíme.

Nakrájíme uvařenou mrkev a smícháme s kuřetem, mograbie a cizrnou a směs necháme ještě 15 minut vařit. Přilíváme vývar, aby se směs nepřipálila. Servírujeme ozdobené petrželkou, nebo koriandrem. Je možné jednotlivé části nemíchat a při servírování na sebe vrstvit, kdy maso bude jako poslední.