Vaši objednávku vám ještě potvrdíme

Pečená jehněčí plec

Pečená jehněčí plec

Ingredience:
1 jehněčí plec
2 stroužky česneku
1 kus zázvoru
1 vrchovatá lžíce kmínu
1 špetka kurkumy
1 špetka soli
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
1 špetka kajenského pepře
1 lžíce petrželky nebo koriandru

Jehněčí plec vyndejte z lednice 30 minut před samotnou přípravou pokrmu

Stroužky česneku a zázvor oloupejte a nastrouhejte. Přidejte olivový olej, kmín, kurkumu a sůl. Jehněčí plec obalte v této směsi.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 60 minut.

Mezitím si do menšího hrnce nalijte med, přidejte chilli a mírně prohřejte.

Po 60 minutách vyndejte jehněčí plec z trouby a potřete jí touto směsí s chilli a medem.

Zbývá jen vrátit plec na 30 minut do trouby (stále předehřáté na 180 stupňů) . Jakmile je plec upečená, nechte ji deset minut odpočívat pod hliníkovou fólií, aby nevychladla. Už jen posypejte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

recept

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení